De praktijk

Afspraak maken
Algemene voorwaarden
Huidtherapeuten
Huidtherapie
Introductie
Klachtenprocedure
Klantervaringen
Openingstijden
Privacyverklaring
Route
NVH
Marnixstraat 155
1015 VM AMSTERDAM
T: 020 – 684 21 80
F: 020 – 684 21 80
E: info@huidtherapie-jordaan.nl

Huidtherapie

Behandelingen

Huidtherapie bestaat sinds eind jaren ’70 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een professioneel beroep. De huidtherapeut behandelt zowel huidaandoeningen op medische indicatie zoals bij mensen die kanker hebben gehad, als aandoeningen van meer cosmetische aard zoals beginnende acne. Inmiddels is huidtherapie een 4-jarige HBO-opleiding aan de Hogeschool Utrecht en de Haagse Hogeschool.

Huidtherapie is het jongste paramedisch beroep dat in 2003 is opgenomen in de Wet BIG (Wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). De Wet BIG is in 1979 in werking getreden. Deze wet is een kwaliteitswet en heeft tot doel de kwaliteit van de beroepsuitoefening te bevorderen en te bewaken. De wet beschermt tevens de patiënt tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen door beroepsbeoefenaren.

Vanaf 2011 is de huidtherapeut Direct Toegankelijk. Dat betekent dat u in de loop van 2011 op eigen initiatief, zonder verwijzing direct een afspraak kunt maken. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, vragen veel zorgverzekeraars toch een verwijzing.