Behandelingen

Introductie
Acnetherapie
Camouflage
Coagulatie
Cryotherapie
Endermologie (LPG)
Elektrische epilatie
Hidradenitis suppurativa therapie
Huidverbetering
Huidverzorging
Iontoforese
Laserontharing
Littekentherapie
Microdermabrasie
Micro Needling (MTS)
Miradry
Oedeemtherapie / Manuele lymfdrainage
PaniekPukkelService
Peelings
pHformula Resurfacing
Steunkousen
Vaatlaserbehandelingen
Wondzorg
NVH
Marnixstraat 155
1015 VM AMSTERDAM
T: 020 – 684 21 80
F: 020 – 684 21 80
E: info@huidtherapie-jordaan.nl

Oedeemtherapie / manuele lymfdrainage

De behandeling

Welke behandeling of welke onderdelen van oedeemtherapie aan u worden gegeven is afhankelijk van het soort oedeem, de mate van het oedeem en uw klachten. Eén van de belangrijkste onderdelen van oedeemtherapie is manuele lymfdrainage.

Wij hebben in onze praktijk ruim ervaring met de behandeling van alle soorten en vormen van oedeem zoals na borstkanker en gynaecologisch kanker, prostaatkanker, lipoedeem en postoperatief oedeem (ooglidcorrecties, face-lifts).

Oedeemtherapie bestaat uit de volgende onderdelen:

Wat u kunt verwachten

Lymfoedeem, lipoedeem en veneus oedeem zijn chronische aandoeningen. De oorzaak kunnen we met behandeling niet wegnemen. Wel kunnen we symptomen als zwelling, jeuk en pijn verminderen. Het is van essentieel belang dat u hier thuis zelf een bijdrage aan levert in vorm van het doen van oefeningen en het dragen van de zwachtels of therapeutische elastische kousen.

Post-traumatisch oedeem zoals na een ooglidcorrectie en face-lift is niet chronisch. Dat betekent dat wanneer het trauma genezen is, het oedeem ook weg is.

Bij alle vormen van oedeem geldt dat om een goed resultaat te behalen er niet teveel tijd tussen de behandelingen mag zitten: u wordt minimaal twee keer per week, bij voorkeur drie keer per week behandeld. Voor oedeem wordt u meestal door meer dan één huidtherapeut behandeld.

Voor de behandeling van oedeem is altijd een verwijzing van uw medisch specialist of huisarts nodig.

Vergoeding

Oedeem wordt door de meeste zorgverzekeraars voor de eerste twintig behandelingen vergoed uit de Aanvullend Verzekering. Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet u hier dus aanvullend voor verzekerd zijn. Omdat oedeem een chronische aandoening is, wordt oedeemtherapie / manuele lymfdrainage vanaf de twintigste behandeling door de meeste zorgverzekeraars vergoed uit de basisverzekering.

Bij een aantal zorgverzekeraars moet voor de behandeling een machtiging aangevraagd worden.

Voor de behandeling van oedeem is altijd een verwijzing van uw medisch specialist of huisarts nodig.