Behandelingen

Introductie
Acnetherapie
Camouflage
Coagulatie
Cryotherapie
Endermologie (LPG)
Elektrische epilatie
Hidradenitis suppurativa therapie
Huidverbetering
Huidverzorging
Iontoforese
Laserontharing
Littekentherapie
Microdermabrasie
Micro Needling (MTS)
Miradry
Oedeemtherapie / Manuele lymfdrainage
PaniekPukkelService
Peelings
pHformula Resurfacing
Steunkousen
Vaatlaserbehandelingen
Wondzorg
NVH
Marnixstraat 155
1015 VM AMSTERDAM
T: 020 – 684 21 80
F: 020 – 684 21 80
E: info@huidtherapie-jordaan.nl

Peelings

Wij passen in onze praktijk diverse peelings toe.

Glycolzuurpeeling

De behandeling

Glycolzuur (Alpha Hydroxi Acid, AHA of fruitzuur genoemd) lost de stof op die de cellen in de opperhuid met elkaar verbindt. De huid schilfert hierdoor af en wordt zo aangezet tot het sneller vernieuwen van de huid. De huid ziet er daardoor gladder en egaler uit.

Om de huid aan het zuur te laten wennen gebruikt u gedurende twee weken een thuis een crème met 10% glycolzuur. Daarna vindt in een kuur van gemiddeld zes behandelingen wekelijks behandeling plaats. Tijdens de behandeling worden, indien aanwezig, zoveel mogelijk meeëters en puistjes verwijderd. Daarna wordt glycolzuur in een oplopende concentratie van 50% tot 70% aangebracht, die één tot drie minuten op de huid blijft zitten.

De huid is na een glycolzuurpeeling gevoeliger voor de zon en daardoor kunnen er pigmentstoornissen optreden. Daarom moet u tijdens de kuur een zonbescherming met hoge factor gebruiken en mag u vier weken niet in de zon of onder de zonnebank. Een kuur met glycolzuur wordt meestal niet toegepast in de zomer.

Na een kuur wordt de behandeling met glycolzuur zo vaak als nodig is om het resultaat te behouden, herhaald. Deze losse behandeling is gemiddeld eens in de twee weken tot eens in de paar maanden nodig.

Wij gebruiken glycolzuur van Widmer.

Wat u kunt verwachten

Direct na de behandeling kan de huid rood zien: de huid wordt gekoeld en gecamoufleerd met Lycogel, de roodheid is hierdoor onzichtbaar en u hoeft niet thuis te blijven na de behandeling. In de loop van een paar dagen kan de huid gaan schilferen.

Meeëters zijn in de behandeling gemakkelijker te verwijderen. De huid ziet er gladder en egaler uit. Fijne rimpeltjes vervagen en de poriën zijn fijner. Voor behoud van het resultaat adviseren wij een peeling periodiek te herhalen.

Vergoeding

Wanneer glycolzuur wordt gebruikt bij de behandeling van acne dan wordt deze behandeling door de meeste zorgverzekeraars vergoed uit de Aanvullende Verzekering.

Producten voor thuis zoals AHA-crème 10% en een zonbeschermingsproduct worden niet vergoed.

Bio-peelings

De behandeling

De bio-peeling van Neoderma wordt gebruikt bij de behandeling van acne, rosacea , littekens en pigmentstoornissen en bij huidverbetering.

De bio-peeling normaliseert alle functies van de huid, verbetert de bloedcirculatie en stimuleert de celvernieuwing.

Naast de bio-peeling passen wij ook andere peelings van Neoderma toe zoals Neo Whitepeeling, Rebalancing peeling en Neo Marine Spapeeling.

Wat u kunt verwachten

De huid ziet direct na de behandeling rood. Dit wordt gecamoufleerd met Neoderma getinte Sunblock. Tot drie dagen na de behandeling kan de huid gaan afschilferen. Roodheid en schilfering zijn dermate dat u gewoon aan het werk kunt. Voor de eerste dagen na de peeling krijgt u producten voor thuis mee.

Om pigmentstoornissen te voorkomen is het aan te raden om enkele weken na de behandeling dagelijks een zonbescherming op het behandelde gebied aan te brengen.

Vergoeding

Bij toepassing van de peeling bij de behandeling van acne wordt dit door de zorgverzekeraar meestal vergoed uit de Aanvullend Verzekering.