Elektrische epilatie

Elektrische epilatie passen wij toe om ongewenste gezichts- en lichaamsbeharing definitief te verwijderen. Bij elektrische epilatie wordt een fijn naaldje in het haarzakje gebracht. Door met een voetpedaal het apparaat in te schakelen worden met een klein stroompje de eiwitten van het haarzakje vernietigd. Door het haarzakje te vernietigen kan er geen nieuwe haar meer ontstaan. Dit lukt meestal niet in één keer: afhankelijk van de dikte van de haartjes en of u zelf met het pincet haar heeft verwijderd, zal de haar (meerdere) keren terugkomen.

Elektrische epilatie is geschikt voor permanente verwijdering van alle soorten van beharing, ook van minder gepigmenteerd haar: blonde, grijze, rode en zwarte haren én voor donsbeharing en nagroei na laserbehandeling. Elektrische epilatie kan veilig worden toegepast bij een gekleurde of donkere huid.

Wij werken met twee verschillende technieken: de Blendmethode en Diathermie. Deze laatste techniek kan ook toegepast worden tijdens de zwangerschap. 

Om overgevoeligheid te voorkomen werken wij met goudgecoate naalden.

Wat u kunt verwachten

U ervaart de behandeling met het stroompje als warmte in de huid. Voor de meeste mensen is dit goed te verdragen.

Door een haartje kunnen we zien waar een haarzakje zit: dat betekent dat u de haartjes niet meer zelf mag verwijderen met het pincet. Wel kunt u tot twee à drie dagen voor de behandeling de haartjes kort op de huid afknippen of scheren. 

Bij elektrische epilatie wordt haartje voor haartje behandeld. Dat betekent dat u, afhankelijk van de totale hoeveelheid haartjes langere tijd bezig bent.

Eventuele roodheid kan de huidtherapeut na de behandeling camoufleren met Lycogel.

Om het ontstaan van pigmentstoornissen te voorkomen is het aan te raden om na de behandeling enkele dagen zonbescherming aan te brengen op het behandelde gebied.

Vergoeding

Elektrische epilatie wordt meestal vergoed uit de Aanvullende Verzekering.