Huidaandoeningen

Er bestaan meer dan 3000 verschillende huidaandoeningen. Iedere huidaandoening kan zich in een bepaalde levensfase op een specifiek moment uiten. Klik op een specifieke huidaandoening voor meer informatie.

Acne

Acne is een aandoening van de talgklieren. Er zijn verschillende vormen van acne en ook de ernst van acne is verschillend.
De meest voorkomende vorm is acne vulgaris, een chronische ontsteking van de talgklierfollikel die in de puberteit voorkomt.

Lees verder >>

Hidradenitis suppurativa

Bij hidradenitis suppurativa (acne inversa of ectopica) zijn zowel de talgklieren als de zweetklieren in oksels en schaamstreek regelmatig ontstoken.

Lees verder >>

Littekens

Littekens zijn het resultaat van een beschadiging van de huid. Oppervlakkige (schaaf)wonden genezen meestal zonder blijvende littekens.
Bij diepere wonden blijft vaak een litteken zichtbaar en kan dieper in de huid een probleem ontstaan.

Lees verder >>

Oedeem

Oedeem is een zichtbare en voelbare zwelling in de huid. Deze zwelling ontstaat doordat het lymfvatsysteem het aanbod van lymfvocht niet kan verwerken. Er zijn verschillende vormen van en oorzaken voor het ontstaan van oedeem.

Lees verder >>

Ongewenste haargroei

Ongewenste haargroei, met name in het gezicht, wordt vaak als cosmetisch storend ervaren. Er zijn twee mogelijkheden om haren permanent te verwijderen, elektrische epilatie en laser.

Lees verder >>

Overmatig Zweten

Hyperhidrosis of overmatig zweten is een veel voorkomend probleem, één op de honderd mensen heeft er last van. Het zweten kan zich voordoen aan handen, voeten, oksels of gelaat.


Lees verder >>

Pigmentstoornissen

Pigmentstoornissen kunnen het gevolg zijn van ontstekingen, infecties, stoornissen op het gebied van auto-immuniteit, stofwisseling of hormonen. Ook kan een pigmentstoornis aangeboren zijn.

Lees verder >>

Vaatafwijkingen

Bij een vaatafwijking zijn de vaatjes in de huid plaatselijk verwijd, of is er sprake van een toename in aantal of grootte van de huidvaatjes. Meestal zijn ze onschuldig, maar ze kunnen als cosmetisch storend worden ervaren.

Lees verder >>

Wonden

Er zijn veel verschillende soorten wonden, ook de oorzaak is zeer divers. Meestal genezen wonden goed. Met een wond die niet goed, of niet snel genoeg geneest wordt u in regel behandeld door een wondverpleegkundige.

Lees verder >>