Team huidtherapeuten

In de praktijk zijn 3 huidtherapeuten werkzaam, Lilian Dekkers, Sanne Cordes en Whitney Nelstein.
Lilian Dekkers en Sylvia Bos zijn de oprichters van de praktijk.

Lilian Dekkers

“Ik kom van oorsprong uit het personeelswerk en miste hierbij het persoonlijk contact met mensen. Via een interview in de Libelle las ik over huidtherapie en dat blijkt me op het lijf geschreven. In 1995 startte ik samen met Sylvia Bos Huidtherapie Jordaan. Als huidtherapeut kun je in een één-op-één-contact veel betekenen voor mensen; dat ervaar ik als zeer waardevol. In 1996 ben ik toegetreden tot het bestuur van de beroepsvereniging (NVH) en sindsdien zowel op beleidsniveau als op het gebied van kwaliteitsontwikkeling actief voor de huidtherapie. Omdat ik van mening ben dat ervaren huidtherapeuten veel kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het beroep blijf ik me hiervoor, naast mijn werk als huidtherapeut inzetten.”

Whitney Nelstein

“Net als elke patiënt, is elke huid uniek. Wat mij aanspreekt aan het vak huidtherapie is de persoonsgerichte zorg en aandacht, passende oplossingen vinden voor de huid-gerelateerde problematiek en de mogelijkheid tot het delen van kennis met anderen. Evenals de grote diversiteit aan behandelmogelijkheden. Zowel het medisch, als cosmetisch aspect van het vak vind ik erg interessant. Om de beste zorg te kunnen bieden, blijf ik mij ontwikkelen op alle gebieden van het vak.”

Sanne Cordes

“De diversiteit van zowel de behandelingen als patiënten is wat huidtherapie zo leuk maakt, iedere dag is anders. Als vooropleiding heb ik schoonheidsspecialiste gedaan, hier mistte ik de diepgang. Na mijn afstudeerstage bij Huidtherapie Jordaan heb ik in juli 2021 mijn diploma in ontvangst mogen nemen van de Haagse Hogeschool. Ik werk nu met veel plezier in de praktijk.”

Sylvia Bos, adviseur

“Sinds 1977 ben ik werkzaam in de gezondheidszorg. Aanvankelijk als medisch microbiologisch analist, uiteindelijk miste ik hierbij het directe contact met de patiënten. Toen ik in een tijdschrift een interview met een huidtherapeut las, was ik direct enthousiast over het beroep, mede omdat huidaandoeningen en huidverzorging altijd al mijn interesse hadden. In 1995 heb ik de opleiding huidtherapie aan de Hogeschool in Eindhoven afgerond en ben datzelfde jaar gestart met een eigen praktijk samen met Lilian Dekkers. Ik ben eind 2018 met pensioen gegaan en ben blij dat ik als adviseur nog iets voor de patiënten en de praktijk kan betekenen.”