Laser / IPL

Bij Huidtherapie Jordaan wordt gewerkt met de Lumenis M22 | modulair IPL en lasersysteem. Met de M22 worden diverse huidproblemen behandeld. De M22 staat bekend om zijn gebruiksgemak, uitstekende resultaten en veiligheid.

Bij Huidtherapie Jordaan kunt u overbeharing, pigment en vaatjes met de laser laten behandelen. U wordt behandeld door een ervaren huidtherapeut die de gewenste behandeling uitvoert en alle mogelijkheden van de M22 kent.


De behandeling

Laser staat voor Light Amplification by the Stimulated Emission of Radiation. IPL (‘Intense Pulse’, oftwel flitslamp). Zowel IPL als laser kan in zeer korte tijd een enorme hoeveelheid licht uitzenden. De laser en IPL zijn in staat selectief bepaalde structuren in de huid te beschadigen, zoals de haarwortel, vaatjes en pigment. Welke structuren worden beschadigd en welke niet wordt onder andere bepaald door het type laser en de sterkte van de straling. Het verschil tussen ‘laser’ en de ‘flitslamp of ‘intense pulse’ (IPL) is dat een laserapparaat één bepaalde golflengte uitzendt en een flitslamp meerdere golflengten. Het effect op de huid is echter min of meer gelijk.

Wij maken gebruik van IPL of laser bij:

  • Ongewenste beharing
  • Ingroeiende haren en ontstekingen in de baardstreek, en ontstekingen in oksels en liezen
  • Roodheid (couperose, rosacea, vaatjes)
  • Pigment
  • Beenvaatjes

Afhankelijk van de behandeling moet deze enkele keren herhaald worden om het gewenste resultaat te behalen. Doorgaans zit er een periode van 6 weken tussen opeenvolgende behandelingen. 


Vergoeding

De behandeling met een Laser/IPL wordt in principe niet vergoed door zorgverzekeraars. Behandelingen in het gezicht worden mogelijk vergoed vanuit de Aanvullende Verzekering.