Microdermabrasie

De behandeling

Microdermabrasie is een behandeling voor het gezicht. Daarbij schuurt een stroom van aluminiumkristallen over de huid, terwijl de huid vacuüm gezogen is. Met een apparaat wordt baansgewijs over de huid gestreken. Door deze behandeling wordt de opperhuid mechanisch dunner gemaakt. De kristallen halen oude huidcellen weg en maken het oppervlak glad. De huid wordt zo gestimuleerd om sneller te gaan delen en nieuwe huid aan te maken (dit is te merken aan schilfering een paar dagen na de behandeling), die beter is opgebouwd, de productie van collageen en elastine neemt toe, hierdoor verstevigt het bindweefsel. De celvernieuwing zorgt ervoor dat littekens van onder opgevuld worden, pigmentvlekjes lichter worden, poriën verfijnen en fijne rimpels vervagen. Hierdoor ontstaat vervolgens een beter esthetisch aspect van de huid.

Microdermabrasie is geschikt voor de behandeling van: 

  • Acnelittekens
  • Acne met diepe ontstekingen
  • Een grauwe, grove huid (‘rokershuid’)
  • Fijne lijntjes en rimpeltjes
  • Oppervlakkige pigmentvlekken 

Microdermabrasie wordt na twee tot vier weken herhaald, als er langere tijd tussen zit wordt het gewenste resultaat minder. Gemiddeld zijn er vijf behandelingen nodig voor een zichtbare verbetering. Wij adviseren voor behoud van het resultaat op langere termijn microdermabrasie eenmaal per drie tot zes maanden te herhalen. 

Wat u kunt verwachten

De huid ziet rood en kan licht gezwollen zijn (meestal neemt dit na enkele uren af). De huid kan flink gaan afschilferen en er kunnen kleine puntvormige rode plekjes zichtbaar zijn. Ook kan uw huid droog aanvoelen en moet u een vollere crème gebruiken. Na twee weken is de huid geheeld en is het resultaat zichtbaar.

Na de behandeling wordt de huid gekoeld en gecamoufleerd met Lycogel, de roodheid is hierdoor onzichtbaar en u hoeft niet thuis te blijven na de behandeling.  

Vergoeding

Microdermabrasie wordt bij een aantal aandoeningen soms door de zorgverzekeraar vergoed uit de Aanvullende Verzekering.