Peelings

Wij passen in onze praktijk diverse peelings toe. 

Glycolzuurpeeling 

De behandeling

Glycolzuur (Alpha Hydroxi Acid, AHA of fruitzuur genoemd) lost de stof op die de cellen in de opperhuid met elkaar verbindt. De huid schilfert hierdoor af en wordt zo aangezet tot het sneller vernieuwen van de huid. De huid ziet er daardoor gladder en egaler uit.

Om de huid aan het zuur te laten wennen gebruikt u gedurende twee weken een thuis een crème met 10% glycolzuur. Daarna vindt in een kuur van gemiddeld zes behandelingen wekelijks behandeling plaats. Tijdens de behandeling worden, indien aanwezig, zoveel mogelijk meeëters en puistjes verwijderd. Daarna wordt glycolzuur in een oplopende concentratie van 50% tot 70% aangebracht, die één tot drie minuten op de huid blijft zitten. 

De huid is na een glycolzuurpeeling gevoeliger voor de zon en daardoor kunnen er pigmentstoornissen optreden. Daarom moet u tijdens de kuur een zonbescherming met hoge factor gebruiken en mag u vier weken niet in de zon of onder de zonnebank. Een kuur met glycolzuur wordt meestal niet toegepast in de zomer.

Na een kuur wordt de behandeling met glycolzuur zo vaak als nodig is om het resultaat te behouden, herhaald. Deze losse behandeling is gemiddeld eens in de twee weken tot eens in de paar maanden nodig.

Wij gebruiken glycolzuur van Widmer. 

Wat u kunt verwachten

Direct na de behandeling kan de huid rood zien: de huid wordt gekoeld en gecamoufleerd met Lycogel, de roodheid is hierdoor onzichtbaar en u hoeft niet thuis te blijven na de behandeling. In de loop van een paar dagen kan de huid gaan schilferen.

Meeëters zijn in de behandeling gemakkelijker te verwijderen. De huid ziet er gladder en egaler uit. Fijne rimpeltjes vervagen en de poriën zijn fijner. Voor behoud van het resultaat adviseren wij een peeling periodiek te herhalen. 

Vergoeding

Wanneer glycolzuur wordt gebruikt bij de behandeling van acne dan wordt deze behandeling door de meeste zorgverzekeraars vergoed uit de Aanvullende Verzekering.
Producten voor thuis zoals AHA-crème 10% en een zonbeschermingsproduct worden niet vergoed.